Lær at strikke på budget

Lær at strikke på budget

Har du strikket i længere tid eller leger lidt med tanken om det, men så ser du prisen på garnet som er anbefalet til din opskrift koster 600 kr+?

Det behøver ikke være dyrt at strikke. Slet ikke faktisk.

@Lykke_Strik

 

Der findes mange prisvenlige (og SU-venlige) alternativer til dyrt garn som passer lige ind i dit budget. Du skal bare vide, hvad du leder efter.

Hvis jeg skal finde et garnalternativ til en opskrift, som jeg gerne vil strikke, vil jeg gå ind og se på opskriftens anbefalede garn. Her står der navn, vægt og løbelængde. De anbefalede pinde til garnet er ofte anderledes end det som anbefales i opskriften. Derefter skal du tage garnnavnet og søge på Google efter det. Når du har fundet det anbefalede garn, skal du notere dig løbelængde, vægt og anbefalede pinde.

Ud fra disse informationer kan du besøge nogle mere prisvenlige garnsider (der findes en del store spillere) fx Rito.dk. Her kan du sortere efter pindestørrelse, løbelængde osv., og så er det egentlig bare med at undersøge om der findes en anden garntype som opfylder de krav som det andet garn havde.

 

fx hvis det andet garn havde informationerne:

Anbefalede pinde: 3-3,5 mm

Vægt: 50 g

Løbelængde: 90 m

 

Du vil helt sikkert kunne finde en anden garntype som har nogenlunde samme informationer, og fx gør det ikke noget at løbelængden varierer med nogle få meter.

Så kan du bestille det hjem og lave en strikkeprøve, hvor du tjekker om du kan ramme strikkefastheden med det alternative garn. Hvis ikke kan du gå en pind op eller ned. Og Voila! Et budget-venligt alternativ gør at du kan strikke dit projekt til under halvdelen af prisen (i de fleste tilfælde).

 

Kvaliteten vil selvfølgelig ikke nødvendigvis være den samme, men der skal være mulighed for at alle kan strikke, uanset budget.

 

Her hos Lykke Strik er garnet altid budgetvenligt, hvor du kan strikke en sommertop til under 40 kr. Se endelig rundt på siden, hvis noget skulle være din smag!

God budget-venlig strikkelyst.

Tilbage til blog